Communiceer wereldwijd via het D-STAR Netwerk

Eenvoudige DR (D-STAR Repeater) Functie

Gemakkelijk actieve kanalen vinden

VHF luchtvaartband en FM-omroepontvanger

Krachtige audio-uitgang

Jouw Perfecte Reisgenoot! Compacte Digitale Dual Bander met Waterval Display

Wereldwijd communiceren via het D-STAR Netwerk
De ID-50E is een compacte VHF/UHF dual bander met zowel D-STAR (Digital Smart Technology for Amateur Radio) als FM dual modes. Door verbinding te maken met het digitale netwerk, kun je met de ID-50E een vriend oproepen in een andere stad of regio over de hele wereld. Slimme functies zoals Band Scope en Picture Sharing verrijken je QSO-ervaring. Geniet van wereldwijde communicatie via het D-STAR netwerk.

Eenvoudige DR (D-STAR Repeater) Functie
De DR-functie maakt communicatie via D-STAR-repeaters eenvoudig en gemakkelijk. Door simpelweg “FROM” (toegangsrepeater) en “TO” (bestemming) te selecteren, kun je QSO-oproepen maken, waaronder lokale gebiedsoproepen, Gateway-oproepen en Simplex-oproepen. In combinatie met de GPS-functie kun je een lokale repeater selecteren op basis van je locatie. Bovendien ondersteunt de DR-functie het beheer van reflectorverbindingen.

Deel Foto Functie* om nog meer plezier van QSO’s te hebben
Je kunt foto’s met elkaar delen in de DV-modus. Foto’s op je Android™-apparaten kunnen worden bewerkt en gedeeld via de beeldbewerkingssoftware ST-ID50A. Gebruikmaken van een Windows-pc via een microSD-kaart of een USB-kabel is ook mogelijk met de ST-ID50W. Het is mogelijk om je foto’s op het display van de ID-50E te bekijken voordat je ze naar anderen verzendt. Heb extra plezier van het delen van foto’s samen met spraakberichten.
* De Share Picture functie vereist de optionele beeldbewerkingssoftware ST-ID50A (op Google Play™) of ST-ID50W (te downloaden vanaf de Icom-website) en een USB Type-C/USB Type-C-kabel (niet meegeleverd).

Bouw je eigen internetgateway
Zelfs in gebieden zonder D-STAR-repeaters kun je je eigen internetgateway bouwen (met behulp van Terminal mode en Access Point mode*) om vrijwel overal toegang te krijgen tot het D-STAR-netwerk. Het opzetten van een Access Point is eenvoudig: door je ID-50E te verbinden met een pc of een Android™-apparaat dat is verbonden met internet, kun je een andere D-STAR-radiogebruiker laten communiceren via het D-STAR-netwerk via de ether.
*Terminal mode en Access Point mode verwijzen naar specifieke instellingen en functies van de ID-50E om het als een gateway te gebruiken.

Gemakkelijk actieve kanalen vinden door visuele weergave
De Band Scope met Waterval-display helpt je om bandcondities gedetailleerder te bekijken en actieve kanalen of vrije frequenties te vinden. Het Waterval-display laat de aanwezigheid of afwezigheid van signalen zien, evenals het signaalniveau. De Band Scope-modus is bruikbaar in de Center-modus, Fixed-modus en Fixed scroll-modus. Hiermee kun je efficiënte en slimme handelingen uitvoeren.

Geniet van D-STAR tekstberichtcommunicatie
Door de RS-MS1A-app op je Android™-apparaat te installeren, kun je eenvoudig tekstberichten verzenden met behulp van het toetsenbord van je apparaat. Daarnaast kan de RS-MS1A de werking van de zendontvanger op afstand bedienen en verschillende functies instellen vanaf je Android™-apparaat.

Betrouwbaar in gebruik bij regenachtige of vochtige omgevingen
De ID-50E heeft een uitstekende IPX7* waterbestendigheid en is gemaakt van professionele kwaliteit materialen. Je kunt er zelfs in ruwe omgevingen probleemloos buitenactiviteiten mee ondernemen.
*Waterdicht tot een diepte van 1 meter gedurende 30 minuten.

Dubbele QSO-mogelijkheden met Dualwatch
De Dualwatch-functie* maakt het mogelijk om tegelijkertijd VHF/VHF, VHF/UHF en UHF/UHF-banden te monitoren. Je kunt snel reageren op een oproep van zowel de hoofd- als subband.
*In DV/DV-modus kan er niet tegelijkertijd worden geluisterd.

VHF luchtvaartband en FM-omroepontvanger
Je kunt luisteren naar FM-uitzendingen en de VHF-luchtvaartband ontvangen. Hierdoor kun je genieten van het ontvangen van een verscheidenheid aan kanalen.

Diverse gegevensopslag op een microSD-kaart
Een microSD-kaart (tot 32 GB) kan QSO-opnames, TX Voice Memory, foto’s, QSO’s en GPS-loggegevens opslaan. Bovendien kunnen firmware-upgrades, repeaterlijsten en andere persoonlijke instellingen worden opgeslagen en geüpload naar de ID-50E-radio.

Vind nabijgelegen repeaters op een nieuwe locatie
Met de ingebouwde GPS kun je je locatie en huidige Grid Square-informatie laten controleren door andere stations. Je kunt ook de afstand tot andere stations controleren. Verschillende GPS-functies zijn beschikbaar met de GPS-locatiegegevens, zoals automatisch antwoorden op je positie, zoeken naar nabijgelegen repeaters en GPS-logfuncties.

Opladen met een USB Type-C™-connector
De ID-50E heeft een USB Type-C™-poort die veel gebruikt wordt. Het is een multifunctionele USB-poort voor het opladen, programmeren via de pc, het lezen/schrijven van inhoud naar de microSD-kaart, Terminal/Access Point-modus ondersteuning en CI-V-besturing.
*De USB kabel voor laden wordt niet meegeleverd. USB PD wordt niet ondersteund.

Dezelfde optionele accessoires kunnen worden gedeeld met de ID-52/ID-51/ID-31-serie portofoons
Sommige optionele accessoires voor de ID-52/ID-51/ID-31-serie portofoons kunnen ook worden gebruikt voor de ID-50E. Bovendien is de grote capaciteit batterijpak BP-307 van de IC-705 ook compatibel met de ID-50E. Als je in het bezit bent van deze modellen, kun je profiteren van het delen van accessoires.

Gebruiksvriendelijke menupictogrammen
Er worden grote pictogrammen gebruikt voor het menuweergave. Dit ondersteunt snelle herkenning en soepele bediening.

Zeer goed zichtbaar LCD met achtergrondverlichting
Het grote, full dot LCD-scherm van de ID-50E toont grafische informatie met gemakkelijk leesbare tekens en pictogrammen. Zowel de hoofd- als subfrequenties kunnen tegelijkertijd worden weergegeven. Bovendien helpt de LCD-achtergrondverlichting je om het toestel in donkere omgevingen te gebruiken.

Gemakkelijk te zien enkelband modus
Frequenties op het display zijn gemakkelijk te zien vanaf een afstand. In vergelijking met de ID-51E maakt de ID-50E gebruik van grote en vetgedrukte karakters. Je kunt genieten van een eenvoudige enkelband modus met een eenvoudige bediening en hoge zichtbaarheid.

QSO-logs in CSV-gegevensformaat
Frequenties, modus en GPS-logs kunnen worden opgeslagen in het CSV-gegevensformaat. Verschillende soorten QSO-informatie kunnen worden gedownload en eenvoudig worden beheerd.

Krachtige audio-uitgang van 750 mW
Ingebouwde 750 mW krachtige audio-uitgang. De interne luidspreker zorgt voor luider en helderder geluid.

Gebruikersduur accu’s
BP-272: 8 uur (meegeleverde accu)
BP-307: 12,5 uur (optionele accu)
Op basis van ongeveer Tx: Rx: = 1:1:8 met power save aan een GPS uit

Andere functies

  • DV Fast Data-modus: De ID-50E ondersteunt DV Fast Data-modus, waarbij gegevensoverdracht wordt gebruikt in plaats van spraakframes. Dit zorgt voor snellere en efficiëntere gegevenscommunicatie.
  • Voice Recorder-functie: De ID-50E beschikt over een voice recorder-functie, waarmee je spraakberichten kunt opnemen en afspelen. Dit kan handig zijn voor het vastleggen van belangrijke communicatie of het maken van spraakmemo’s.
  • Externe DC-voedingsaansluiting.
Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed

ID-50E dualband Portofoon 2/70 Nederlandse handleiding!!!!

  • Model: ID-50E
  • Beschikbaarheid: Op voorraad
  • € 495,00

  • Excl. BTW: € 409,09

Tags: ID-50E